Tieteiden talon esteettömyys

Sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti rakennukseen onnistuu porrashuoneen ja sisäpihan kautta. Ovipuhelimella saa yhteyden aulapalveluun (summeripainike Vahtimestari), joka avaa pääoven oikealla puolella olevan metalliportin porrashuoneeseen. Porrashuoneen läpi kulkemalla pääsee sisäpihalle ja sieltä sisäpihan oven kautta talon aulaan.

Sisäpihan oven eteen voi ajaa myös autolla, ja sisäpihalla on yksi esteetön pysäköintipaikka. Kirkkokadun ja Mariankadun kulmassa sijaitseva portti on normaalisti lukittuna, mutta aulapalvelu avaa ajoportin tarvittaessa. Saat aulaan yhteyden soittamalla numeroon 040 359 3075.

Hissi

Rakennuksen hissi on ensimmäisessä kerroksessa vastaanottotiskin vasemmalla puolella, ennen alatasanteelle laskeutuvaa väliportaikkoa. Hissin ovi on 80 cm leveä. Sisältä hissi on 110 cm leveä ja 140 cm syvä. Hissillä pääsee rakennuksen kaikkiin kerroksiin. Hississä ei ole erillistä istuinta. Hissin napit ovat pystysuorassa.

Ensimmäinen kerros ja sali 104

Ensimmäisen kerroksen aula on esteetön eteisen väliovilta hissille. Hissillä pääsee myös saliin 104, kun valitsee kerroksen 1.

Salin 104 etuosa on korotettu. Jos esiintyjissä on liikuntarajoitteisia, korotettuun osaan voidaan tuoda ramppi tilaisuuden ajaksi. Pyyntö on hyvä lisätä tilavarauslomakkeeseen tai sopia muuten ennen tilaisuutta.

Ensimmäisen kerroksen pääovien vieressä sijaitsee Tiedekahvila. Tiedekahvilaan ei pääse hissillä, vaan sinne johtaa portaikko. Portaita on yhteensä neljä, joista kolme ensimmäistä ovat 14 cm korkeita. Viimeinen porras on 19 cm korkea. Tiedekahvilan oviaukko on 120 cm leveä.

Salissa on induktiosilmukka.

Ylemmät kerrokset – ovet, käytävät ja hissiaulat

Ylemmissä kerroksissa on hissiaulat, joista pääsee siirtymään kerroksen käytävälle. Kaikkien kerrosten kokoustilojen ovet ovat 98 cm leveitä. Kokoustilojen ovissa on 3 cm korkea kynnys. Lisätietoja kokoustiloista löytyy Tieteiden talon verkkosivulta saliesittelyjen yhteydestä.

Toisen kerroksen hissiaulan oviaukosta pääsee toisen kerroksen käytävälle. Oviaukko on 100 cm leveä ja siinä ei ole ovea. Käytävän päässä on aula, joka johtaa takaportaikkoon.

Viidennen kerroksen hissiaulasta pääsee kerroksen aulaan sekä 504 näyttelysaliin. Aulan oviaukko on 90 cm leveä ja salin 504 oviaukko on 80 cm leveä. Näyttelysalissa 504 on kaksi ovea pääkäytävälle. Yksi ovista on pariovi, jonka oviaukon leveys on 118 cm. Toisen oviaukon leveys on 80 cm. Salissa 504 on myös kolmas ovi, joka johtaa luentosaliin 505. Salin 505 vievä oviaukko on 80 cm leveä. Luentosaliin 505 pääsee myös viidennen kerroksen käytävältä. Käytävältä johtava ovi on pariovi, jonka oviaukko on 120 cm.

WC-tilat

Esteettömät WC:t löytyvät rakennuksen kellarikerroksesta ja viidennestä kerroksesta. WC:t sijaitsevat suoraan hissiä vastapäätä, joten molempiin pääsee esteettömästi.

Valaistus

Tieteiden talon käytävät, salit ja pääportaikko ovat hämäriä erityisesti iltaisin.

Hätäuloskäynnit

Tieteiden talossa on kaksi portaikkoa, joita molempia käytetään hätätilanteessa talosta poistumiseen. Portaikot sijaitsevat talon kummassakin päädyssä. Pääportaat ovat kiveä ja niiden porrasaskelmat ovat 14 cm korkeita. Kaikissa portaikoissa on välitasanteet ja portaiden sisäreunassa on kaiteet. Talon toisessa päässä on vuonna 1996 rakennetut metalliset portaat. Kaikki hätäuloskäynnit on merkitty vihreällä merkkivalolla.